Textielstraat 2, 7575 CA Oldenzaal
Bel ons   Mail ons
Bel ons: Tel:  0541-512514
Mail ons: Mail:  info@autosnijders.nl

Volvo kiest eerste gezin voor autonoom Drive Me-testprogramma

Geplaatst op: 10 januari 2017

Volvo Cars maakt tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit het eerste gezin bekend dat deelneemt aan het Drive Me-project. Dit project omvat een grote praktijkproef in Zweden waarbij consumenten met zelfrijdende auto’s op de openbare weg gaan rijden. Volvo stelt in de ontwikkeling van de autonome auto de gebruiker centraal, want zij maken gebruik van de auto. Dankzij deze unieke benadering verwacht Volvo de ontwikkeling van autonome auto’s te versnellen.

De familie Hain uit Göteborg is het eerste gezin dat deelneemt aan Volvo’s Drive Me-project. Drive Me onderscheidt zich van andere projecten: in plaats van alleen te vertrouwen op tests van eigen ingenieurs, gebruiken consumenten de autonoom rijdende auto’s in het dagelijkse verkeer. Met deze klantgerichte aanpak kunnen ervaringen van gebruikers worden benut om de technologie verder te ontwikkelen, in de aanloop naar de introductie van de eerste autonome Volvo rond 2021. Drive Me is onderdeel van Volvo’s Vision 2020: de ambitie om ervoor te zorgen dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo.

Gebruikerservaring

‘Bij Volvo Cars doen we dingen doordacht, zoals we altijd hebben gedaan’, zegt Håkan Samuelsson, President & CEO van Volvo Car Group. ‘Onze focus ligt zoals altijd op mensen en op het makkelijker maken van hun leven. Technologie moet de gebruikerservaring verbeteren door mobiliteit veiliger, duurzamer en handiger te maken.’

© 2020  -  Autobedrijf Snijders
Realisatie:   iDesign Studios  |  Pixel&Code